High Contrast Haute

Premier Living

By Christina Davenport | Photography by Trevor Long

Nestled along the foothills, this spectacular home by A. Perry Homes is a cunning solution to a complex build. The home is reflective of its surroundings while simultaneously delivering a dose of modernity, and homeowners Kent and Laura DeReus love the property for the tranquility it offers.

From the roofline alone, onlookers can easily get a sense of the intricacies that lie in wait. “This is by no means a small house, but because it was built on a pie-shaped lot on a cul-de-sac we had to be very strategic,” says Kent. “We also had the added challenge of building on top of bedrock, but I think it turned out great.”

In every instance where the home touches the ground, visitors will find locally-quarried stone which gives the home an illusion of rising straight up out of the ground. Pair that with white stucco and black window frames and accents, and this home has a strong presence without being overly ostentatious.

clean, contemporary corridor

bright office room with modern chandelier

Once inside, guests are greeted with an artful approach to the entry hallway. Creamy white paint cloaks the walls and ceiling, while wide plank white oak flooring rises up to line a series of thresholds. Several works of art are flanked by metal sconces, and a sculptural pendant light just steps away from the front door marries beauty and function.

At the end of the hallway, guests find themselves at the base of a staircase leading to the second floor. “One of my favorite things about this house was how the main office turned out,” says Kent. “To access it you go up one set of stairs, and it’s right off the landing. To have the stairs feed off of onto another room was even cooler than I thought it would be and was a really neat way to utilize that space.”

Artistic Pools ad

clean, sophisticated living room with modern fireplace, windows, and furniture with large ceiling area with wooden beams

clean, sophisticated living room with modern fireplace, windows, and furniture

Continuing on along the main floor, guests arrive at another showstopping room that again works to celebrate the home’s natural surroundings. A large grid of picture windows nearly rises to the top of the 16-foot ceilings and captivates visitors and residents alike with its beautiful vista. Even the concrete fireplace ties in to the landscape with its rough veining that mimics the contour of the ridgeline seen just outside. This entire space is a masterclass in design and combines a neutral color palette with pops of muted blue and the home’s signature black accents.

Real Estate Partners Ad

modern dining area with adjacent stairway and foyer

Modern embellishments reign in the home’s dining room. A variety of mixed materials give the space a subtle change of pace as the eye moves throughout the room. A wooden dining table with a glimmering metal frame is surrounded by six parsons chairs, all of which have a great view of the mountains beyond the porch. A duo of caged drum pendant lights offers continuity with those in the foyer and is paired with sleek minimalist sconces and recessed lighting.

Tri-State Pools ad

large kitchen with black cabinetry and island bar

With an open floorplan, the kitchen is just steps away. “One thing that’s a bit unique about this space is that we have almost zero upper cabinetry,” elaborates Kent. “That’s not done very often, but we really wanted to maximize the windows and the amount of natural light we were getting.”

In addition to sunlight and accent lighting, this space also features its fair share of white elements with everything from the perimeter cabinetry and countertops to the barstools and backsplash. Interwoven however are bands of black that result in a high-contrast design. A paneled refrigerator repeats the same dark color found in the island, and a black metal range hood is meant to mimic the fireplace and provide this side of the main common room with equal weight.

Broadleaf Web Ad

contemporary bathroom sink with textured wall

bright bathroom with tub and windows

An L-shaped hallway next to the kitchen leads visitors to the master bedroom where an emphasis is placed on rest and relaxation. The no-frills bedroom is home to a king-size bed topped with white and dusty blue linens, and automated shades offer a convenient way to block out the sun and get a good night’s rest.

In the ensuite, a freestanding tub with floor-mounted faucet serve as the footing which the rest of the room was designed around. A pendant light is centered above the tub, and several windows outfitted with shades give the room a soft glow. The dual vanity imbues polished perfection with its clean lines and comfortable colors. Gray inset cabinetry is topped with quartz countertops, and chrome hardware and various fixtures offer an unmatched metallic shine. Together, all of these elements work to drive home the transitional style found elsewhere in the house.

the dereus'

“Our main goal with this house was to make it comfortable, warm, and inviting. We wanted things to feel modern and contemporary without becoming cold and institutional,” says Kent. “This house is a bit complex. There are a lot of corners, ins and outs, and different heights, but I think we’ve succeeded in making it feel like it has a good flow and is comfortable.”

Fletcher Bright Realty Ad

You Also Might Like

[related_post post_id=""]
CityScope Celebrating 30 Years Logo

Get access to the next issue before it hits the stands!